M Ö B E L F A K T A

Idag samarbetar vi med möbelhantverkare runt om i hela Sverige som hjälper oss med framställandet av våra möbler. Vår ambition är att behålla den svenska snickeritraditionen, där en samverkan och kombination av moderna och äldre tillverkningsmetoder ligger som grund.


H A N T V E R K
Trots moderna snickerimaskiner så finns det naturligtvis ännu mycket som görs hantverksmässigt. Till exempel när det gäller bildhuggeri, så skärs fortfarande många detaljer för hand på stolar, bord, sänggavlar, speglar med mera.


O L I K A   T R Ä S L A G
Enligt tradition tillverkas de olika möblerna i varierande träslag. Stolar görs i huvudsak av björk eller bok. Byråer, skänkar, skåp med mera tillverkas i massiv kvistren furu och slagborden tillverkas i massiv björk. Våra matsalsbord med iläggsskivor görs efter den något mer komplicerade metoden där vi använder björk eller bok som kryssfaneras. Detta för att bibehålla passformen och för att iläggsskivorna inte ska ”slå” sig. Till alla våra bord används endast träreglar.

När det gäller våra stolar använder vi givetvis stoppram i trä med sadelgjord och juteväv. Dessa stoppas sedan efter kundens önskemål, till exempel med kallskum eller polytex och tagel. Till Gripsholmsfåtöljer och övriga plymåstoppningar använder vi facksydda dunplymåer.


S P E C I A L T I L L V E R K N I N G
Vi försöker också hålla de flesta möblerna i lager, så att leveranstiderna kan minimeras för våra kunder. Vi kan också erbjuda en möjlighet att få möbler specialtillverkade efter kundens egna önskemål. I huvudsak säljer vi möblerna i obehandlat skick till våra återförsäljare som själva ombesörjer ytbehandling.


© S O LARSSON STILMÖBLER EFTR. AB  |  E-POST: LARSSON.STILMOBLER@TELIA.COM  |  PRODUKTION: BÅS